torstaina

Super-Osku!

Tänään on tullut käytyä Kuopiossa Raxissa syömässä ja hakemassa hiusväri, värjätty hiukset, saunottu mökillä, tapeltua Allun kanssa ja Oskun kanssa super-treenit takana!

Oon menossa ilta lenkille koirien kanssa pellolle ja otan perus tänne-käskyjä niillä. Allu lyö korvat täysin lukkoon ja painelee toiseen suuntaan! Katon hetken suu auki koiraa ja alan kirjaimellisesti karjua sille. Ei regointia. Saan koiraan kahden sekunnin ajaksi jonkinmoisen kontaktin ja karjun sen luokse. Allu kävelee kohti hetken ja pysähtyy. Näkee selvästi että suutuin sille. Pysähdyin itse ja huusin uudestaan luokse. Koira alkaa vaappua luokse, kiitän sitä ja sanon vapaa. Hetken päästä uudestaan ja ei taaskaan mitään reaktiota. Karjun oikeasti kunnon äänellä paikka ja sen jälkeen tänne, koira juoksee toiseen suuntaan. Saan koiran kiinni niin, että täytyy itse kävellä luokse vaikka sen olisi pitänyt tulla minun luokse. Otan niskavilloista kiinni ja annan koiran mennä. Kummasti kyllä seuraavalla kerralla tuli!

Lyön Allun sisälle lenkin jälkeen ja otan Oskun käsittelyyn. Sillä on ollut ongelmana ettei päästä ihmistä lähelle, vaan juoksee sitä karkuun pihalla olevan puupöydän ympärillä. Ja sillähän on silloin aina joku lelu suussa, eli ottaa asian leikkinä. Aloin itse vaan pyörimään pöydän ympäri n. 10m halkaisijalla olevaa ympyrää niin, että koira on koko ajan keskellä. Kun se tajuaa ettei homman nimi ole leikki, se rentoutuu ja antaa mennä luokse. Palkkasin koiran alkamalla leikkiä sen kanssa! Tämän hyvänmielen-treenin jälkeen oli hyvä tulla sisälle Oskun nukkumaan!

Minullakin selvisi juhannus-suunnitelmat tänään joskus kuuden aikoihin, Aino laittoi viestiä haluaisinko mennä sinne. Kyllä passaa, eli minä olen huomenna siellä! Lähden tosin vasta illalla, eli ennen sitä kerkeän hyvin koirien kanssa lenkkeillä!

Lukijat viettää mukavan juhannuksen!
Muistakaa pitää järki päässä ja housut jalassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti