tiistaina

Valintoja... Valintoja....

Joku saattoikin jo päätellä otsikosta mikä on ongelma... Saamarin valinnaisaineet! Ensimmäistä kertaa elämässä pitäisi näitä miettiä mm. tulevaisuuden kannalta, mikä haluan olla isona? Helkkari! Päässä on pyörinyt ajatuksia valokuvaajasta aina poliisiin asti. Okei, tällä hetkellä haluaisin mennä lukioon mieluiten vielä Kuopioon. Noh... ongelmanahan on keskiarvoni. En ole saanut sitä nostettua siihen mihin haluan ja motivaationi alkaa hiipua, olen yrittänyt kovasti mutta silti en vaan saa sitä ylemmäs. Kaikkeen muuhun olen tyytyväinen, paitsi kieliin ja matikkaan. Ne ei vaan jostain syystä meinaa upota kallooni. Lukioon kun ei ole tällä hetkellä mitään asiaa, niin toiset asiat jotka on käynyt mielessä ovat kampaaja, matkailuvirkailija ja vastaanottovirkailija. Kaikkia näitä yhdistää sosiaalisuus. Yksi mikä kiinnostaisi todella olisi näyttelijän hommat. Se on valokuvauksen kanssa päälimmäisenä. Tajusin muuten, että tulevaisuuden haaveni ovat aika taide painotteisia :D Ainut huonopuoli tässä(kin) on se, että suurin osa kouluista sijaitsee Helsingissä ja sinne en mielellään muuttaisi. Hankalaa... Eli tiivistettynä haluaisin näyttelijän kouluun ja mieluiten sellaiseen joka ei sijaitse kovin suuressa kaupungissa. En ole tietenkään vaativa tai mitään...

Siinähän ne

Mutta nyt niihin itse valinnaisaineisiin! Ensimmäisenä lapulla on ilmaisutaito tätä on varmaan turha edes selittää miksi? Mietin myös liikuntaa, mutta kuinkas ollakkaan sinne ei kannata mennä noin huonolla nilkalla. Toisena kotitalous. Tätähän tarvitsee kaikkialla! Ja kolmantena kuvis. Tätäkään ei välttämättä tarvitse selittää. Varalla listalta löytyy ensimmäisenä ATK ja toisena rätti kässä. En usko että näitä kovin hankala on selittää. Ilmaisutaito näyttelemisen kannalta, kotitalous koska sitä tarvitsee aina ja kuvis koska valokuvaus. ATK valokuvauksen ja näyttelemisen takia ja rätti kässä, noh... se vaan tuli. Ei tässä lapussa muuta sinänsä kiinnostavaa ollut.


Tänään innostuis myös leipomaan mokkapaloja jotka onnistuikin suhteellisen hyvin! Ainoa ongelma vaan meinaa olla se, että kahvia tuli liikaa. Eii se mitään! PS. Tuli taas kirjoitettua aika romaani...

6 kommenttia:

  1. Totta, on kyllä ihan hirveen hankalaa tehdä ainevalintoja kun ei oikein tiedä mitä haluais työkseen lopulta tehdä.. Itselle asia alkaa vasta nyt lukion viimesellä vuodella selkeytymään, oon koko lukion ajan ihan vaan valkkaillu aineita joista tykkään tai jotka on mielenkiintoisia.. :)

    Ps. Kauhee kun sulla oli tossa aiemmassa postauksessa muffinsseista kuva ja nyt mokkapaloja.. rupee tekee mieli jotain herkkua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sulla on sentään ollu lukio aikaa miettiä, itellä kun ei ilmeisesti sinne ole asiaa :D Ja siitä vaan leipomaan, ei ole vaikea tehdä!

      Poista
  2. Älä vielä sano, ettetkö lukioon pääsisi! Jos kuitenkin jo nyt tuntuu, että opiskelu ei kiinnosta niin kannattaa suorittaa peruskoulu kunnialla ja sitten mennä amiskaan niin ei tarvitse jatkaa puurtamista lukiossa. Omasta mielestäni lukio/ ylioppilaaksi valmistuminen on yliarvostettua (ja olen siis itse lukiossa ja ollut aina hyvä koulussa, mutta silti mielipiteeni on tämä), joten lukioon ei ainakaan sen takia kannata mennä, jos opiskelu ei muuten kiinnosta.
    Esim. Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Toivalassa (ilmeisesti melko lähellä Tervoa, jossa asut) järjestää valokuvauksen ammattiopetusta. Lukioiden puolelta löytyy mm. Minna Canthin lukio Kuopiossa. Lukiossa on jopa 10 ilmaisutaidon kurssia. Kannattaa jo hyvissä ajoin ruveta ottamaan selvää kaikenlaisista sua kiinnostavista koulutuksista esim. hauilla "valokuvaajan/näyttelijän koulutus" yms. En tiedä, oliko tästä mitään hyötyä, mutta ajattelinpa ilmoittaa tämmöisiä tietojakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vinkkejä tuossa! Kaikkia ei ole vaan tehty koulun penkille :D

      Poista
    2. Valokuvauksen persututkintoa eli kuva-artesaanin koulutusta järjestetään tällä hetkellä muistaakseni viidessä oppilaitoksessa Suomessa (Petäjävesi, tuo Ingmanin taideteollinen, Tornio, Pietarsaari ja Tuusulassa), ja sisään pääsee vain 8-16 oppilasta oppilaitoksesta riippuen. Lisäksi pääsyvaatimukset on ihan hurjat, ainakin Petäjävedelle tarvitaan 28 pistettä pelkkiin pääsykokeisiin, eli keskiarvon pitäisi olla suurinpiirtein 8,5 paremmalla puolella.. Ja pääsykokeissahan sitten millään muulla ei oo väliä kun sillä että kuinka hyvä oot :D
      tämmöstä.

      Poista
  3. Lisäks av-viestinnän puolella ainakin Kälviällä ja Joensuun tekniikka&kulttuurissa on valokuvauksen ja kuvankäsittelyn painottavat linjat. Vois olla kans ihan varteenotettavat vaihtoehdot :) Ja toki pääsyvaatimukset on korkeat noihin, koska työllistyminen on hankalaa valokuvaajille, puhumattakaan että heitä valmistuisi vuosittain valtavat määrät. Silti kannattaa ehdottomasti yrittää! :)

    VastaaPoista