torstaina

Ratsastelua ja noutokapulaa!

Tuossa matkalla maneesiin
Eilen kävin Valolla ratsastamassa neljän kuukauden jälkeen kunnolla! Lähdin koulun jälkeen iskän kyydissä tallille, otetiin kaikki hevoset sisälle ja siinä juteltiin vielä Alman kanssa joka oli taas vaihteeksi eksynyt Ypäjältä Aroon. Ensin ei ollut minkäänlaista motivaatiota lähteä ratsastamaan, mutta kun sai hevosen käytävälle niin tulhan se takaisin! Vasempaan takajalkaan oli tullut hokinpolkeama joten sen vedellä kunnolla puhdistin ja laitoin haava sprayta. Suojat jalkaan, satula selkään, suitset päähän ja mars matkaan! Käppäiltiin piiitkät, 20min kestävät alku käynnit ja aloin ravissa ihan löysällä ohjalla menemään. Se oli ihan super alusta asti! Kulki rennosti takaa eteen todella mukavasti! Molempiin suuuntiin tein tätä. Mietin mitä tekisi, lopulta päädyin menemään pientä laukkaympyrää joka ylittää kavaletin jonka toinen pää oli 15cm korkeudessa ja toinen maassa. Se meni alusta asti super mukavasti! Huomasin vaan että itselläni on mennyt istunta ja ratsastustaidot vähän heikoille, oli nimittäin todella vaikea hahmottaa ne askeleet ennen estettä kun lasken aina yks-kaks-kolme. Ulkopohje oli myös "väljä" ja kyllähän Valo siitä joutui pari kertaa huomauttamaankin. Molemmissa kierroksissa tein n. 15min tätä ympyrä työskentelyä ja loppuravit. Loppu käynnit käytiinkin hangessa etsien samalla toissa päivänä tippuneita suojia, eihän niitä sieltä sitten löytynyt. Haavan tallissa vielä juoksevalla vedellä puhdistin, kuivasin ja laitoin haava sprayta.


Eilen oli myös ehkä elämäni parhaat kolme tuntia teknisessä kässässä, inhoan ainetta itse yli kaiken. Sain tällä kertaa tehdä mitä itse halusin ja teinkin koirille noutokapulan! Siitä tuli hitusen liian iso, mutta kevyt. Osku ei sitä välttämättä tule ikinä jaksamaan kantaa mutta Allu leikki ihan onnessaan. Olen käynyt nyt pari kertaa ajamassa autolla jäällä, voin sanoa suoraan olevani luonnonlahjakkuus! Ei tuota minkäänlaista ongelmaa. 


Oma tekemä noutokapula, saa olla ylpeä minkälainen tuli!

Ensi viikolle jos saisin kuvaajankin mukaan tallille ja menisi yhtä hyvin. Hope the best! Lauantaina olisi kisatkin Vanhalla Mäellä, saa nähdä lähdenkö itse mukaan.





1 kommentti:

  1. Ei se vaan oo niin helppoo kun lähet liikenteeseen ajamaan. Auton liikkeellesaamisessa ja sen liikkeelläpysymisessähän ei oo mitään hankalaa, mut sit autokoulus huomaat kuin paljo siin ajaessa pitää havainnoida

    VastaaPoista