sunnuntaina

Kouluratsastusta maastossa!

Lähdin kahden maissa tallille, hain Riian ja katsoin ensin jalat. Takasissa oli vähän nestettä, mutta se ei aristanut niitä joten päätin käydä kokeilemassa. Laitoin tällä kertaa päähän hackamoren ja satulan. Tuntui heti että hevonen on paljon rennompi, mutta samaan aikaan myös reippampi! Isolla tiellä ensimmäisenä takaa tuli auto joka ei yhtään hiljentänyt kohdalla, ei tuo mitään siitä sanonut mutta entä jos. Seuraavana tuli edestä auto ja moottorikelkka! Hetken aikaa mietin kimpoaako tämä tästä jonnekkin, mutta ei se minnekkään mennyt! Kaikki tapahtui siis tuossa 50m tienpätkällä. Lähdettiin vaihtoehtoisesti tällä kertaa käymään järvellä päin. En tiedä oliko Riia ennen käynyt siellä, mutta kun päästiin mökkitielle alkoi puitten kyttääminen. Muutaman kerran se yritti tehdä U-käännöksiä, stoppaili ja meinasi lähteä viemään. Kyllähän se kuitenkin lopulta rauhoittui. Otettiin mökkitiellä niemenkärkeen asti siirtymisiä. Esimerkiksi pieni pätkä laukkaa, seis. Ravia pienipätkä ja laukkaa pieni. Pyrin saamaan sen siinä ohjan ja pohkeen väliin. Takaisin päin annoin tulla sen vähän vapaammin, mutta kuitenkin välillä avoja, sulkuja ja väistöjä tehden. Kun oltiin päästy takaisin tielle, annoin sen löysällä ohjalla ravata ja laukattiin sitten kunnolla mäki ylös. Ravailin ison tien risteykseen ja päätin jatkaa vielä näkötornin lenkin. Siinäkin ravailin ylämäen juurelle ja laukkasin sen ylös. Otettiin piitkät loppuravit ja -käynnit. Tallilla nousin alas selästä ja Riia steppaili siinä jotakin, katsoin ulos ja näin että siellä on kaksi hevosta irti! Äkkiä Riia karsinaan ja satula ja suitset pois. 

Ensin käytiin oranssi lenkki ja sen jälkeen punainen.

Huudin sitten hevosten omistajalle että ne ovat irti ja lähdettiin niitä hakemaan. Kuinka ollakkaan ne päättivät lähteä asfaltti tielle ja laukkasi n. 2km jäistä pikitietä. Toinen hevonen on ollut karkeasti syksystä asti liikkumatta jalan takia ja palaillut vasta pikku hiljaa liikutukseen, joten oli muuten hirveä rasitus jalalle! Omistaja lähti toisen naisen kanssa autolla sinne ja itse jäin tallille, kohta tullaan minut hakemaan jos viitsisin toisen taluttaa talliin. Lopputulos oli yksi etukenkä irti toiselta ja toisella polkeama etusessa. Eniten kaikki huolestutti mitä toisen jalka sanoo tuosta... Tallissa sitten otin Riialta suojat pois, harjasin ja laitoin takasiin linimentit. Nesteitä ei enää siellä ollut. Liike laittoin nesteetkin liikkumaan ja poisti ne. Putsasin vielä Riian molemmat suitset ja martingaalin. 

Tänään olisi viimeinen päivä kun voin Riialla mennä, on ollut kyllä ihania päiviä! Siihen hevoseen voi vaan luottaa täydellä sydämmellä! Voisin lähteä käymään viimeisen kerran Aholan takana. Kiitos Elisalle super hevosen lainasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti