perjantaina

"Mennään oikeelle" ai tänne? "Eikun oikeelle!"

Koulussa oli ihan hirveä päivä eilen, ei ollut kun lukuaineita ja niistäkin suurin osa jääkylmissä luokissa... Kolmelta kuitenkin lähdin reippaana tallille! Hain ensin Valon sisälle, laittelin sen ihan rauhassa valmiiksi ja lähdettiin maneesiin.

Menin alkukäynnit n. 5-10min samalla kuunnellen Novan uutisia. Aloitin hommat käynnissä pitkällä sivulla niin, että pitkänsivun ensimmäisen kirjaimen kohdalla aloitettiin väistöt sisällepäin ja viimeisessä kirjaimessa piti olla takasin uralla. Tätä molempiin suuntiin muutaman kerran. Sen jälkeen aloitin ravissa, hevonen tuntui heti todella hyvältä selkään! Ravissa aloitin tulemalla keskihalkaisijaa ja keskeltä alkoi väistö jommalle kummalle pitkälle sivulle. Tässä hevonen ei kuunnellut ollenkaan pohkeita joten otin raipan käteen. Valoa ei ikinä tarvitse koskea raipalla, tai jos tarvitsee niin vain hipaista. Huomasi että homma muuttui kun oli se mukana! Tämän tehtävän aikana oli siis raippa selässä ja sen jälkeen heitin sen pois. Aloitin laukka työskentelyn. Tulin keskihalkaisijalle käynnissä ja H:n ja M:än väliin pysähdys siitä laukannosto ja voltti toisen pitkänsivun suuntaan ja keskihalkaisijalle taas pysähdys. Uusi nosto ja voltti toiselle puolelle. Voltin jälkeen käynti ja käppäiltiin E:n ja B:n väliin ja sama homma. Käynnissä pois keskihalkaisijalta ja pitkätsivut ravissa. Oli muuten älyttömän hyvä tehtävä! Tuo tehtiin muutaman kerran kumpaankin suuntaan. Loppuravit löysällä ohjalla ja loppukäynnit käytiin tiellä kävelemässä.

Aurinko oli juuri laskemassa ja seura ja sää oli mitä parhainta! <3

Puretuani Valon aloin laittamaan Sandea ja Riia valmiiksi. Ensin harjasin Sanden ja laitoin suojat ja sama Riialle. Laitoin Sandelle satulan ja martingaalin ja sama Riialle. Mutta auta armias kun Sandelle piti laittaa suitset! Herra nosti päänsä niin ylös kun mahdollista ja minä kääpiönä yritän kuolaimet suuhun. Lopulta ne kuitenkin, 10 minuutin tappelun jälkeen, meni myös suuhun. Riialle laitoin suitset, itselleni otin kypärän ja vaihdoin kengät. Henrietta tuli juuri sopivasti kun molemmat oli valmiita ja lähdettiin.

Käytiin sama lenkki Aholan takana. Jatkettiin pellon laidasta vielä eteenpäin tielle asti ja tultiin toista reittiä takaisin. Päästettiin hevoset laukkaamaan koko matka Aholan takaa isoa ylämäkeä pitkin ylös ja ravailtiin. Riia oli täysin puhdas ja todella mukava! Tallissa purin sen, kylmäsin jalat ja laitoin linimentit.

Tänään koulun jälkeen nokka kohti Suonenjokea ja huomenna Riian kanssa varmaan vähän kevyempää, katsoo jos laittaisin hackamoren ja lähtisin maneesiin! Oli myös Henrietan kanssa puhetta jos jostakin saan keväämmällä päiväksi haalittua hevosen, lähdetään pitkälle rennolle maasto"vaellukselle" Suostunvuorelle kera eväitten! (: Mutta tämäkin on jos saan hevosen.

1 kommentti:

  1. Muista toki, että lupasin Riian sulle liikutettavaksi koko kevääksi aina kun olen vapaalla ;) Toki saa kysyä myös siellä ollessa saako liikuttaa, koska en todellakaan jaksa/kerkiä sitä joka päivä liikuttaa.

    VastaaPoista