perjantaina

Laukkabaanoja ja totista tuuppaamista!

Kyllä! Otsikko kuvaa mitä meillä on tehty kaksi edellistä päivää!

Eilen kävin Liisan kanssa tallilla. Kamerakin oli mukana ja Liisa sitten otti meidän baanatteluista ympäri peltoja kuvia. Oli kyllä todella kiva vaan antaa hevosen oikeasti menemällä mennä, ilman pelkoa antaako se enää takaisin. Ratsastelun jälkeen Anne klippasi Ripan ja itse sillä aikaa putsailin kamoja.

Tänään päätin leikkiä myös koulutuuppaajaa ja mennä reipaasti kentälle! Tässähän on n. kaksi viikkoa menty aika maastopainotteisesti ja kyllä sen alussa huomasi hevosestakin. Alku oli todella jännittynyttä ja jos antoi esim. väistättäviä pohkeita niin hevonen varmana lähti. Noh.... Pikku hiljaa hevonen rentoutui ja ravissa näyttikin jo oikean ratsun merkkejä, käynti oli mitä oli koko ratsastuksen ajan.

Aloin ravissa tulemaan "pitkänsivun" (meillä on kentällä kasattuna pitkä koulurata, sillä siis menen) alusta keskelle ja kun olen B:n ja E:n välissä, niin jyrkkä käännös vastakkaiseen suuntaan kun mistä käännyttiin ja alusta toiselta puolelta. Tämähä meni alussa hyppimiseksi, mutta kun itse muisti olla tarpeeksi hellä, niin hevonenkin alkoi toimimaan paremmin!

Laukkatehtävä toimi kolmikaarisella ja jokaisessa kaaressa vaihto, tai vastaavasti jos hevonen juoksee karkuun niin raviin. Tässä se oli SUPER! Alussa tietysti rykäisi vaihdot ihan kunnolla, mutta kaksi viimeistä oli todella pehmeää! Päätin hommat lopettaa siihen ja tehdä vaan loppuravit rauhassa. Hevosellekkin tuli ihan reippaanlainen hiki.

Aamulla olisi myös lähtö Purolaan jossa meneekin viikonloppu! Loistava seura, ilmeisesti jopa auringonpaiste joten täydellinen viikonloppu on taattu! Enää viikko kouluakin niin alkaa loma. Ainiin, onhan siinä yksi huono puoli, Riia lähtee ensi viikon sunnuntaina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti