torstaina

ERIKOISPOSTAUS | Rescue - koira Titta

Meillä oli kaksi vuotta maailman ihanin rescue-koira, Afroditte. Titta haettiin tammikuussa 2010 Kouvolasta. Ensimmäinen kosketus minulla tapahtui illalla kahdeksan aikoihin kun lunta satoi hiljalleen. Se käveli heti ensimmäisestä illasta alkaen koira seurasi meitä ongelmitta ja alussa se oli aina irti ulkona.


Titta oli syntynyt passin mukaan vuonna 2009 ihmisten luona, josta se oli heitetty kadulle kun ei ollut mennyt kaupaksi. Venäjällä se joutui koirahoitolaan joka paloi, Titta oli yksi viidestä koirasta ja yhdestä aasista joka selviytyi palavasta hoitolasta. Lisäksi sitä oli vielä Venäjällä hakattu ja potkittu, kolme kylkiluuta oli nimittäin murtunut. Mutta ongelmat ei tosiaankaan loppunut tähän...


Titta oli syönyt Venäjällä aikoinaan ilmeisesti ketunruokaa, sillä sen maha oli todella sekaisin. Yölläkin kävi monta kertaa ulkona ja mikään ei pysynyt sisällä. Ensimmäiset puoli vuotta Titta söikin kotitekoista ruokaa ja siihen lisättiin pikku hiljaa Jahti&Vahti kana ja riisi - nappuloita. Kohta koira söikin ihan normaalisti.


Nasti oli todella viisas. Se avasi itse roskikset, tokoillessa se uskoi kaiken mitä sanottiin ja toimi muutenkin todella hyvin! Vaikka Titta oli perheelle ja ihmisille jotka se hyväksyi mitä ihanin, niin vieraita ja muita koiria se inhosi yli kaiken. Lopulta pitikin tehdä erittäin rankka päätös, pikkuinen piti lopettaa... Koira sai viimeiset vuodet viettää oikeaa koiranelämää leikkien Allun kanssa, juomalla puhdasta vettä ja syöden oikeaa ruokaa. 3.9.2012 pienen tytön sydän antoi periksi. Eläinlääkärin viimeinen kommentti oli että "On pikkusella vaan vahva sydän". Lopulta aivoista löytyikin kasvain joka selitti käytöksen lopussa. Koira pyrkii peittelemään ihmiseltä kipunsa niin pitkään kun pystyy, silloin se ei enää pystynyt </3


Muistan vieläkin kuinka tuli aivan kiinni nukkumaan. Muistan kun hännän juuresta rapsutti alkoi hirveä kiemurtelu. Muistan merkit päässäsi. Muistan sen pienen vaon silmiesi välissä. Muistan kaikki rakkaimmat muistot.
"Sä oot silkkii mun sylissäni
Niin kuin lämmin vesi, joka läikehtii
Sama virtaus, taivas ja maa
Toisensa kohtaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti